Det er vår største due. Den elsker solsikkefrø. Viltkameraet har bilde av 21 duer på en gang. De har speidere ute og når kysten er klar, flyr de inn. De overvintrer stort sett i Vest-Europa.
Flaggspett har vi flere par av ved hytta. De spiser solsikkefrø hele dagen. Yngre fugler jager ofte hverandre rundt. Noen hakker også på hytta eller forsøker å komme inn i fuglekasser. Der gjør imidlertid den svarthvite fluesnapperen kort prosess. Hakkespettungene er de mest bråkete og masete vi har rundt hytta. Av og til gir foreldrene dem et kakk i hodet. Hannen har rød flekk i nakken og ungfuglene har rød kalott. Flaggspetten er standfugl.
Vi har hatt sjeldne besøk av gråspett. Den spiser stort sett insekter. Den ligner mye på grønnspett, men mangler full rød kalott. Den er standfugl.
Nøtteskrike er en veldig pen fugl med et stygt skrik. Den spiser solsikkefrø, men er mest glad i brød. Eikenøtter er også godt. Den er standfugl ved hytta.
Lavskrike så vi første gang da vi hadde lagt ut litt fiskeslo. Den har en fantastisk luktesans og møter gjerne opp på slakteplasser under jakta. Den er også ganske nyskjerrig og kan følge etter deg på avtand. Ved hytta spiser den kjøtt- og fiskerester og brød. Den kjennes lett på de oransje stripene på stjerten.
Vi har av og til besøk av skjære. De liker både solsikkefrø og brød. Skjære er standfugl.
Vi har også fått besøk av kråker de siste årene. De er altetere og standfugl.
Vi hører stadig ravn på hytta og ofte så ser vi at de flyr over. Vi har aldri sett dem på foringsplassen, men vi ser dem oppe i fjellet. Ravn er alteter og standfugl.
Om våren hører vi stadig orrguglen spille rundt hytta. For mange år siden bygget vi vedskjul og da spilte den hele formiddagen på en myr rett nedenfor. Den spiser blomster, bær, frø, insekter og larver. Den er standfugl.
Vi har sett storfugl i nærheten av hytta, men det er skjelden. Den spiser bær, lyng- og furuknopper. Den er standfugl.
Vi ser av og til ryper oppe i fjellet. Det hender de ser litt skadet ut og løper foran oss. Når vi har kommet langt nok vekk fra reiret, ser vi at de sniker seg tilbake igjen i ly av tuene. Den spiser plantedeler, bær, frø og insekter. Den trekker gjerne ned i vierregionen om vinteren.
Denne forsøkte å lure oss vekk fra reiret. Den spiser plantedeler, bær, frø og insekter.
Når vi går opp på fjellet på forsommeren, hører vi heiloens melankolske pip stadig vekk. Ved en anledning hørte jeg minst 4 heiloer som forsøkte å lokke meg i ulike retninger samtidig. Den overvintrer i Vest- og Sørvest-Europa. Reiret er en grop i lav lyng. Den spiser insekter, mark, frø og bær.